

Copyright © 2013 American Dairy Science Association. A large difference in profit and a shift in the allocation of milk showed that seasonality has a considerable impact on the valorization of raw milk. To illustrate the comprehensiveness and functionality of the model, we analyzed the effect of seasonality on milk valorization. The elements included in the model were considered necessary to optimally valorize raw milk. The structure of the model and its output were discussed in multiple sessions with and approved by relevant FrieslandCampina employees.

The developed model was tested at the international dairy processor FrieslandCampina (Amersfoort, the Netherlands). The inclusion of all relevant constraints and the ease of understanding dairy production dynamics make the model comprehensive. The model allocates raw milk to the most profitable dairy products while accounting for important constraints (i.e., recipes, composition variations, dairy production interdependencies, seasonality, demand, supply, capacities, and transportation flows). The developed model was used to identify the optimal product portfolio composition. This paper presents a comprehensive dairy valorization model that serves as a decision support tool for mid-term allocation of raw milk to end products and production planning. To maintain a competitive position on the market, companies must look beyond standard solutions currently used in practice. La zona afectada termicamente se obtiene diferenciando las zonas que se encuentran a diferentes temperaturas, las areas criticas intersecadas entre lasĪ comprehensive dairy valorization model.īanaszewska, A Cruijssen, F van der Vorst, J G A J Claassen, G D H Kampman, J Lĭairy processors face numerous challenges resulting from both unsteady dairy markets and some specific characteristics of dairy supply chains.

Se calculan el tiempo critico de enfriamiento t4/3, el rendimiento termico y se representa la geometria del cordon obtenida experimentalmente. Los resultados numericos son: las curvas del ciclo termico, que representan tanto el calentamiento hasta alcanzar la temperatura maxima y un posterior enfriamiento. Los resultados experimentales obtenidos son: las curvas de enfriamiento, el tiempo critico de enfriamiento t4/3, geometria del cordon, microdurezas obtenidas en la union soldada, zona afectada termicamente y metal base, dilucion del proceso, areas criticas intersecadas entre las curvas de enfriamiento y la curva TTP. El metodo numerico se valida experimentalmente aplicando el metodo de los elementos finitos con el programa de calculo ANSYS. Este trabajo de investigacion presenta un estudio experimental de una union soldada mediante el proceso MIG de la aleacion de aluminio 6063-T5. El metodo numerico mas empleado para el modelado de uniones soldadas, es el metodo por elementos finitos, debido a que presenta una buena adaptacion a las condiciones geometricas y de contorno ademas de que existe una diversidad de programas comerciales que utilizan el metodo por elementos finitos como base de calculo. Los principales metodos numericos mas empleados en la actualidad son tres, metodo por diferencias finitas, metodos por elementos finitos y metodo por volumenes finitos. Los resultados obtenidos numericamente en el proceso de soldadura son validados experimentalmente. Los procesos de soldeo por arco se han adaptado a las necesidades actuales, haciendose un modo de fabricacion flexible y versatil. Los procesos de soldadura por arco electrico representan unas de las tecnicas mas utilizadas en los procesos de fabricacion de componentes mecanicos en la industria moderna. Improvement on mechanical properties in aluminum metal joint. Estudio numerico y experimental del proceso de soldeo MIG sobre la aleacion 6063-T5 utilizando el metodo de Taguchi
